13.07.2015 Şirket Haberleri

AEFES: İkinci çeyrekte konsolide satış hacmi %6.2 düşüşle 25.7 mhl olmuştur. Bira satış hacmi %20.8 azalarak 6.2 mhl ve meşrubat satış hacmi %0.3 azalışla 343.1 mhl olmuştur.

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 10 Temmuz'da 7.69-7.88 TL fiyat aralığından 32 bin adet hisse alınmıştır. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding'in, temettü dağıtan bir holding olarak büyümesine devam edeceğini açıkladı.*Star.

AKSUE: İştiraki Göltaş Enerji'deki paylarının satışında potansiyel alıcı arayışına başlanabilmesini teminen, satış fiyatının tespiti için değerleme çalışması yapılmasına karar verilmiştir.

ANACM: Rusya'da faaliyet gösteren şirketlerin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında; Hollanda'da faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarından Anadolu Cam Investment B.V.'nin %24, Balsand B.V.'nin %49 oranındaki Sudel Invest S.a.r.l. paylarının Hollanda'da kurulan AC Glass Holding B.V. tarafından 66 mn Euro bedelle satın alınmasına karar verilmiştir.

ASELS: ASELSAN ile Suudi Arabistan'ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kral Abdulaziz Şehri Bilim ve Teknoloji Kurumu (KACST) ve Suudi yatırım şirketi TAQNIA Savunma ve Güvenlik Teknolojileri (DST) arasında mutabakat muhtırası imzalandı.*CNBCe.

AYEN: 31.5 MW kurulu güçteki Mordoğan RES'te 10.5 MW kapasite artışı yapılmıştır.Kapasite artışıyla beklenen yıllık toplam üretim miktarı 128.4 mn kWh olacaktır.

CMENT: Aalborg Portland 9 Temmuz'da 11.15 mn adet hisseyi 12.10 TL fiyattan Cementir Hodlding'den alarak ortaklık payını %97.8'e yükseltmiştir.

DOHOL: Doğan TV Holding'de yapılan 448.2 mn TL bedelli sermaye artışında 96.26 mn TL ödeme yapılarak bedelli sermaye artışı tamamlanmıştır. Bağlı ortaklığı Aytemiz Akaryakıt tarafından Total Oil Türkiye'nin tamamı için verilen teklifte yeni bir durum bulunmamaktadır.

EUHOL: Mustafa Şahin 10 Temmuz'da 2.60 TL fiyattan 10 mn adet hisse satmıştır. Hazine Müsteşarlığıyla yapılan müteaddit görüşmeler neticesinde, bağlı ortaklığı Ege Sigorta'nın 2015 yıl sonuna kadar gerekli sermaye ihtiyacının tamamlanacağı konusunda şifahen görüş birliğine varılmıştır.

GEREL: 40 mn TL çıkarılmış sermayesinin yurtiçinden ve yurtdışından nitelikli yatırımcılara tahsisli olarak 10 mn TL bedelli sermaye artışıyla 50 mn TL'ye en az 2.40 TL fiyattan çıkarılmasına karar verilmiştir. İDA Finansal Yatırımlar Danışmanlık ile sermaye kaynaklarının geliştirilmesine yönelik danışmanlık sözleşmesi yapılmıştır.

GLBMD/ECZYT: Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değerler'in GLBMD'ye kesin satış fiyatı 22.11 mn TL üzerinden devri tamamlanmıştır. ECZYT'nin satış geliri payı 21.8 mn TL olurken satış zararı 3 mn TL (olo yasal kayıtlarda, bu hisselerin enflasyon düzeltmesi dahil maliyet rakamı nedeniyle 50 mn TL zarar) hesaplanmıştır.

HURGZ: Bağlı ortaklığı Hürriyet Medya Basım Hizmetleri'nin kolaylaştırılmış usulde devralınarak birleşilmesine karar verilmiştir.

ISCTR: 1982, 1991, 1995, 1997, 1998, 1999, 2000 ve 2001 tarihli Genel Kurullarında alınan sermaye artırımlarına ilişkin kararlarının butlanının tespiti istemiyle 2014/125 Esas dosya numarasıyla açılan davaya ilişkin süreç devam etmektedir.

KERVT: 3.74 mn TL çıkarılmış sermayesinin FONFK'ya tahsisli olarak 2.5 mn TL bedelli sermaye artışıyla 6.24 mn TL'ye çıkarılması sürecinde tahsisli satış fiyatı 40 TL olarak belirlenmiştir.

KUTPO: Devlet destekli markalaşma programı olan TURQUALITY projesine başlanmasına karar verilmiştir.

LKMNH: Hisse başına 5 kuruş bugün dağıtılacaktır.

MEPET: Genel kurul toplantısında hisse başına 8.55 kuruş nakit temettü ödemesinin en geç 31 Aralık 2015 tarihinde ödemesinin yapılması kabul edilmiştir.

MGROS: Rekabet Kurulu Migros'un %40.25 hissesinin AEH tarafından satın alınmasına onay verdi. Böylece hisse satışının 15 Temmuz'da tamamlanması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, taraflar arasında hisse satış sözleşmesi 2014 yıl sonunda imzalanmış fakat resmi onayların beklenmesi nedeniyle hisse transferi gerçekleşememişti. AEH Migros için hisse başına TRY26.6 (TRY14.82 + EUR3.94) önermişti. Hisse satışının tamamlanması sonrasında küçük yatırımcılar için bir çağrı olmayacak. Fakat yine de AEH'in ortaklığının Migros'un orta ve uzun vadeli büyüme potansiyelini olumlu etkileyeceği beklentisiyle haberi hisse senedi performansı açısından olumlu olarak değerlendiriyoruz.

OTKAR: Zırhlı İç Güvenlik Araçları ile bu araçların yedek parça ve eğitimlerini kapsayan yaklaşık 73 mn USD bedelli ihracat anlaşması yapılmıştır.

OZKGY: Hakim ortakları tarafından kurumsal yatırımcı tabanının genişletilmesi ve %3.68 olan fiili dolaşım oranının artırılması amacıyla satış yapılacağı duyurulmuş olup; 2014 ve 2015 yılı içerisinde hakim ortaklar tarafından kurumsal yatırımcılara yapılan satışlar sonrasında grup şirketleri dışında fiili dolaşım oranı %10.62'ye yükselmiştir. Hakim ortakları tarafından bu yıl içerisinde ilave bir satış düşünülmediği açıklanmıştır.

RYSAS: Depo yatırımlarında 1 milyon m2'ye koşan Reysaş, müşterilerine forklift kiralama hizmeti de sunacak.*Dünya.

TCELL: Sermayesinin %55,04'üne sahip olunan Euroasia Telecommunications Holding BV'nin kalan paylarının tamamının 100 mn USD bedelle satın alınması işlemi tamamlanmıştır.

TUCLK: Global tedarikçisi olduğu BSH Ev Aletleri'nin Çerközköy tesisine gerçekleştirdiği üretimin parça kapasitesi ağustos ayı itibariyele arttırılmıştır. Kapasite arttırımı için gerekli olan yeni üretim hattı 01.08.2015 tarihinde devreye alınacaktır.

YATAS: Yurtdışında ihracat faaliyetlerinin artırılması amacıyla 50 bin Euro sermayeli Yatas Europe GmbH kurulmuştur.

YAZIC: Bağlı ortaklığı AEH'nin sermayesinin 180 mn TL'den 263 mn TL'ye çıkarılmasında payına düşen 56.44 mn TL'nin ödenmesine karar verilmiştir.

YGGYO: %100 bedelsiz sermaye artışının hak kullanımı bugün gerçekleşecektir.

Yukarı