11.04.2017 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • VESTL: Japon Nikkei Gazetesi kaynaklı çeşitli haber ajanslarında yer alan haberlere istinaden; Toshiba Corporation'ın TV biriminin (Toshiba Visual Solutions Corporation) satın alınması konusunda görüşmelere başlanmış olup, bu aşamada nihai görüşmelere geçilip geçilmeyeceği henüz belirsizlik taşıdığından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında, kamuya açıklama yapılması taraflar arasında bağlayıcı bir sözleşme akdedilinceye kadar ertelenmiştir.
  • AKSEN: Şirket’in Gana Cumhuriyeti'nde kurmakta olduğu HFO yakıtlı enerji santralinin 11 motordan oluşan 192,5 MW kurulu gücündeki bölümünün geçici kabulü bugün Bakanlık heyeti tarafından tamamlanmıştır. Bugüne kadar yapılan test üretimleri anlaşma şartlarına göre belirlenen tarife üzerinden fatura edilecek olup, santralimiz bugün itibarı ile kesintisiz 192,5 MW üretim yapmaktadır. Plan, 2017 yılında santralin kurulu gücünü 250 MW olarak belirlenen ilk faz kurulu gücünün üzerine çıkararak 300 MW'ın üzerine taşımak ve kalan az sayıda motora ilişkin devreye alma kararını Gana Santrali'ne alternatif mevcut ve potansiyel projelerin değerlendirilmesinden sonra finalize etmektir.
  • ALKIM: Çayırhan'da mevcut 150.000 Ton/Yıl kapasiteli tesise ilave olarak 60.000 Ton/Yıl kapasiteli Ç2 yatırımı tamamlanmış ve bu kapasite artışı yatırımı devreye girmiştir.
  • DGZTE: Hafta sonunda bazı basın yayın organlarında ve medyada yer alan, Şirket bünyesinde faaliyet gösteren Posta Gazetesi'nin "satıldığı" yönündeki haberler gerçeği yansıtmadığı açıklamaları gelmiştir.
  • BNTAS: Bitkisel Yağ Üreticilerinden S.S. Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TRAKYABİRLİK) Genel Müdürlüğünün Çorlu-Tekirdağ ve Karacabey-Bursa entegre tesisleri için açmış olduğu Teneke Ambalaj ihalesinin 1.258.340 TL’lik kısmını Bantaş Bandırma Ambalaj San. Tic. A.Ş. kazanmıştır.
  • VANGD: Şirket Genel Kurul’u, Bostan Tarım Ürünleri Seracılık ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.ve Sampi Gıda Üretim Pazarlama Ve Ticaret A.Ş.'nin paylarının alımı hususunu oy birliğiyle onaylamış olup, söz konusu maddelerde olumsuz oy kullanan ve ayrılma hakkı talebinde bulunan ortakların bulunmadığını açıklamıştır.
  • CCOLA: Şirket’in 22 Mayıs’ta dağıtmayı planladığı 0,197 TL net nakit temettü dağıtımını onaylamıştır.
  • ARSAN: Şirket yönetim kurulu, kayıtlı sermaye tavanını 100 mn TL’den 150 mn TL’ye yükseltme kararı vermişti. SPK Şirket’in başvurusunu onaylamıştır.
  • IHMAD/IHLAS: İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Çınar Mahallesi, 243 Ada 1-2 parsellerde kayıtlı yaklaşık 25.347 m² yüzölçümlü arsalar üzerinde konut ve işyeri projelendirip inşa etmek üzere, arsa sahibi ile Bizim Evler Ardıçlı Ortak Girişimi arasında hasılat paylaşım sözleşmesi imzalanmıştır. Bizim Evler Ardıçlı Ortak Girişimin sermayesi 500.000 TL olup, ortaklıktaki pay oranları; İhlas Pazarlama A.Ş. %70, İhlas Holding A.Ş. %15, İhlas Madencilik A.Ş. %10 ve İhlas Yapı Turizm ve Sağlık A.Ş. %5'dir.
  • AKGRT: Şirket’in Ocak-Mart dönemi toplam prim üretimi, bir önceki yılın aynı dönemine göre %23 artışla 615.3 mn TL seviyesinde gerçekleşmiştir.
  • GSRAY: Şirket, TTK 376. Maddesi kapsamında hazırladığı bilançoda 969.830.664 TL pozitif özkaynağı olduğunu açıklamıştır.
  • FENER: Şirket, TTK 376. Maddesi kapsamında hazırladığı bilançoda 725.877.396 TL pozitif özkaynağı olduğunu açıklamıştır.
  • MAALT: Antalya’da bulunan Talya Oteli’nin yeniden yapımı için Şirket'in arsasının dahil olduğu bölgedeki 1/1000 ölçekli plana yönelik yapılan itirazların Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından reddedildiği ve red kararının onanmak üzere Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderildiği belirtilmişti. Henüz şirkete tebliğ edilmemiş olmakla birlikte, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı meclisi tarafından söz konusu itirazların reddedildiği bilgisi açıklanmış olup, bu çerçevede 1/1000 ölçekli uygulama imar planı kesinleşmiştir. Meclis kararının yayınlanması ve ilgili kurumlara tebliğini takiben Talya Oteli’nin bulunduğu alan ile ilgili idari süreçlerin sonraki aşaması olan imar uygulaması çalışmalarına başlanacaktır.
Yukarı