08.09.2015 Şirket Haberleri

AKSA/AKSGY: AKSA Yalova Çiftlikköy'deki 99,417 m2 alanlı arsa ve üzerindeki binaları 15.5 mn USD (45.3 mn TL) bedelle AKSGY'den alımına karar vermiştir. Söz konusu işlem iki şirket için de önemli nitelikteki işlem statüsüne girmemektedir.

ANELT: Verasatürk GSYO tarafından özel denetçi atanması talepli dava 7 Ekim'e ertelenmiştir.

AVISA: %229.8 bedelsiz sermaye artışı SPK tarafından onaylanmıştır.

BOYNR: SPK, nitelikli yatırımcıya tahsisli olacak şekilde 300 mn TL nominal değerli borçlanma aracı ihracını onaylamıştır.

EMKEL: Barış Elektrik'ten Özar Elektrik'e 1.99 mn adet hissenin devri gerçekleşmiş olup kalan 2.17 mn adet hisse üzerindeki rehin kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra hisse devri olacaktır.

ENKAI: Yönetim kurulu başkanı 7 Eylül'de 4.76-4.81 TL fiyat aralığından 250 bin adet hisse almıştır.

GLBMD: Bağlı ortaklığı Eczacıbaşı Yatırım Menkul Değerleri kolaylaştırılmış usulde devralmasına SPK onay vermiştir.

GUBRF/KOZAL: Daha önce duyurusu yapılan Bilecik Söğüt maden arama ruhsatına ilişkin olarak yürütülen hukuki çalışmalar kapsamında anlaşma tek taraflı olarak feshedilmiştir.

GUBRF: 25 bin ton kapasiteli amonyak tankı imalatı, montajı ve devreye alma işi için Umde Mühendislik ile yapılan anlaşma tek taraflı olarak feshedilmiştir. İşin eksik kalan kısımlarının tamamlanması için çalışmalar yapılmaktadır. Müflis Tabosan'dan alacağının tahsili için Tabosan'ın Razi'deki %1.31'lik payının devralınmasına yönelik dava süreci devam etmektedir.

HALKB: Barzani, ihraç edilen petrol parasının Halkbank üzerinden ülkesine aktarılacağını bildirdi.*NTVPara.

KIPA: Bloomberg sitesinde yer alan haberde, dün Güney Kore birimini satışını resmen açıklayan perakende devi Tesco'nun borcu azaltmak için Türkiye'deki yatırımı olan Kipa'nın da aralarında bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarını da satmayı değerlendirdiği ifade edildi.*Hürriyet.

KRONT: İran'daki alacaklarından 280 mn USD tahsil edilerek toplam tahsilat 400 bin USD olmuştur.

NETAS: OEP Turkey tarafından muhtemel ortaklık, işbirliği ve/veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonları tespit ve doğabilecek imkanları değerlendirme çalışmalarının devam ettiği bildirilmiştir.

RTALB: Plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Serenay Ambalaj'ın %50'si 6.75 mn TL bedelle alınmıştır.

RYGYO: 6 mn TL bedelsiz sermaye artışı SPK tarafından onaylanmıştır.

SKBNK: SPK, 1 milyar TL nominal değerli borçlanma aracı ihracını onaylamıştır.

TCELL: Belarus'ta faaliyet gösteren %80 oranında iştirak ettiği Belarusian Telecommunication Network'ün oplam mevcut grup içi borçları doğrudan Turkcell'den 688 milyon USD tutarında sermaye benzeri krediye dönüştürülmüştür. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Turkcell'in dolaylı kontrolünün Alfa Telecom Turkey Limited tarafından Çukurova Grubu'ndan devralınması işlemi için kuruma bildirimde bulunuldu.*BloombergHT.

Yukarı