08.05.2017 Şirket Haberleri

KAP Haberleri

  • AVGYO: Şirket portföyünde yer alan İstanbul-Arnavutköy’deki parsellere ilişkin çalışmalar sürdürülmekte olup, bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 30.09.2017 tarihine kadar süre verilmiştir.
  • BIMAS: Ömer Hulusi Topbaş, 57.40 TL fiyat ile 160 bin lot kapalı hisseyi (işlem tutarı 9.184.000 TL) Ahmet Afif Topbaş’dan borsa dışından almıştır.
  • CIMSA: Çimsa 1Ç17’de beklentilerin üzerinde 30mn TL net kar açıkladı (YF Bekl: 20mn TL; Piyasa Bekl: 26mn TL) YF Araştırma Yorum: Piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşen 1Ç17 operasyonel karlılığın hisse performansını hafif olumlu etkileyeceğini düşünmekteyiz. Çimsa için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz.
  • ECILC: Şirket’in %47 oranında iş ortaklığı olan ve tüketim ürünleri sektöründe faaliyette bulunan iş ortaklığımız Eczacıbaşı-Schwarzkopf Kuaför Ürünleri Pazarlama A.Ş. (Eczacıbaşı-Schwarzkopf)'deki paylarının tamamının, Eczacıbaşı-Schwarzkopf'un %50 payına sahip olan ortağı (müteşebbis ortağı) Henkel KGaA'ya devri konusunda görüşmelere başlanmıştır.
  • EKGYO: İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 1. Etap 1. ve 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme işlerinin kesin kabulleri yapılmıştır.
  • GARAN: Banka, 468.000.000 ABD doları ve 805.500.000 Euro tutarında iki ayrı dilimden oluşan 367 gün vadeli sendikasyon kredisi anlaşmasını imzalanmıştır. 16 ülkeden 38 bankanın katılımıyla tamamlanan ve dış ticaretin finansmanında kullanılacak olan kredinin toplam maliyeti sırasıyla Libor+ %1,45 ve Euribor+ % 1,35 olarak gerçekleşmiştir.
  • GEREL: Şirket’in olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirilmiş ve kayıtlı sermaye tavanının 150 mn TL’ye yükseltillmesi hususu onaylanmıştır.
  • GLYHO: Şirket liman yatırımlarının Londra borsasında halka arzı için roadshow başlamıştır ve 11 Mayıs 2017 tarihinde sona ermesi ve arz sonuçlarının 12 Mayıs 2017 civarında açıklanması beklenmektedir. Arzın büyüklüğü ve sürecin tamamlanması, roadshow'da gelecek olan talebe, arzda görev alan yatırım bankalarının ve İngiliz sermaye piyasası kurulu UKLA'nın nihai onayına, ve Şirket nihai yönetim kurulu onayına bağlıdır. Global Liman İşletmeleri A.Ş.'yi bünyesinde barındırarak hisseleri arz edilecek olan şirket, Global Ports Holding Plc, İngiltere'de kuruludur ve Türkiye'de arz edilmeyecektir. Bu sebeple Türkiye'de bu arz ile ilgili hiçbir davet yapılmamıştır ve yapılmayacaktır, arz ile ilgili Türkiye'de hiçbir doküman yayınlanmamıştır ve yayınlanmayacaktır.
  • KATMR: Şirket’in savunma sanayi alanında üretim, tasarım, modernizasyon ve araştırma geliştirme faaliyetlerinde bulunmak amacıyla kurulan ve %20 pay sahibi olacağı LİKA SAVUNMA SANAYİİ VE TİCARET A.Ş unvanlı şirketin tescili tamamlanmıştır.
  • KRSTL: Şirket, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü Satınalma Dairesi Başkanlığı'nın açmış olduğu 4.500.000 adet 2.5 lt pet ambalajlı, 15.000.000 adet 250 ml Alüminyum kutu ambalajlı, 13.000.000 adet 500 ml Alüminyum kutu ambalajlı Didi marka soğuk çay ihaleleri için teklif vermiştir.
  • MGROS: Şirket, 12 adet Migros ve 8 adet Migros Jet formatında toplam 20 adet satış mağazası Nisan ayı içerisinde açmıştır. Şirket’in mağaza sayısı, iştiraki Kipa'nın 168 mağazası dahil, yurtiçinde 1.773 ve yurtdışındaki iştirakleri vasıtasıyla 39 olmak üzere toplam 1.812'dir. (2016 sonu: yurtiçi 1.566, toplam 1.605 mağaza)
  • NETAS: OEP ile ZTE Cooperatief U.A. ("ZTE") arasında, Şirketimizin toplam sermayesinin %48,04'ünü temsil eden payların devredilmesi işlemine ilişkin özleşme kapsamındaki şartlar gerçekleşmiş fakat, İşlem'in kapanışı henüz tamamlanmamıştır. İşlem'in tamamlanma zamanı, bu konuda atılacak adımlar ve Hisseler'in devralınmasına ilişkin diğer bazı konular ile ilgili imzalanan bir takım ek sözleşmelere göre ZTE, OEP'ye Sözleşme kapsamındaki satış bedelinin depozitosu olarak 10.000.000 Amerikan Doları ödemiştir ve taraflar, İşlem'in Ek Sözleşmeler'in imzalanmasından itibaren 12 hafta içinde tamamlanacağı hususunda anlaşmışlardır. İşlem'in zorunlu pay alım teklifi doğurması halinde OEP, bir takım şartlara tabi olarak, zorunlu pay alımının tamamlanmasını takiben ZTE'den bazı payları satın alabilir. Bu satın alım sonucunda ZTE'nin zorunlu pay alım süreci sonucunda sahip olacağı payların toplam değeri zorunlu pay alım sürecinde kullanılan değerleme üzerinden 51 milyon Amerikan Doları'nı geçmeyecektir.
  • ORGE (OZKGY): Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ziylan Gayrimenkul Yatırım ve Yönetim A.Ş. ve Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortaklığının yapımını üstlendiği, İstanbul Zeytinburnu'nda Kazlıçeşme sahil yolunda inşa edilen, Büyükyalı projesinin elektrik taahhüt işlerinin yapımı için Şirket tarafından verilen teklif kabul edilmiştir. Sözleşme bedeli 39.794.241,89 TL + KDV tutarındadır. Projenin Ocak 2019'da tamamlanması planlanmaktadır.
  • RYGYO: Şirket Kocaeli-Çayırova’daki 7.101 m2 arsa üzerinde bulunan 8.312 m2'lik deponun açık alan ve ofisle birlikte 5.294 m2 depolama alanı "Eurotab Avrasya Ev Bakım ve Sağlık Ürünleri San.ve Tic.A.Ş."ye 5 seneliğine kiraya verilmiştir. Kiraya verilen depodan 5 senede yaklaşık KDV dahil 2.500.000 USD gelir elde edilecektir.
  • THYAO: Türk Hava Yolları 1Ç17’de 1.42mr TL net zarar açıkladı. Bu rakam bizim 1.41mr TL zarar beklentimize paralel gelirken, 1.26mr TL olan piyasa beklentisinden daha kötü geldi. YF Araştırma Yorum: Şirket’in faliyet sonuçlarının beklentileri aşmasına rağmen net zararın piyasa beklentisinin altında olmasını finansal giderlerin yüksek olmasına bağlıyoruz. Operasyonel olarak beklentilerin üzerinde açıklanan 1Ç17 sonuçları sonrasında THYAO için Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi koruyoruz.
  • TMSN: Şirket kullanmış olduğu muhasebe programındaki versiyon değişikliği sırasında karşılaşılan sorunlar nedeniyle belge ve kayıt düzeninde gecikmeler meydana gelmiştir. Bu çerçevede mali tabloların sağlıklı bir şekilde hazırlanarak kamuya açıklanmasını teminen 10 günlük ilave süre SPK’dan talep edimiştir.
  • YATAS: Şirket Yönetim Kurulu, yürürlükte bulunan pay geri alım programı hakkında, 20 Temmuz 2016 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında belirlenen her bir adet pay için ödenebilecek azami fiyat sınırlamasına tabi olmaksızın pay geri alımı yapılabilmesine karar vermiştir. Ödenecek Temettüler ECILC – Hisse Başı Net: 0,425 TL Açıklanacak Finansallar ASELS – YF Beklenti: 138 mn TL kâr / Piyasa Beklentisi 173 mn TL kâr BIMAS – YF Beklenti: 181 mn TL kâr / Piyasa Beklentisi 186 mn TL kâr ENKAI – YF Beklenti: 582 mn TL kâr / Piyasa Beklentisi 495 mn TL kâr
Yukarı