07.01.2016 Şirket Haberleri

  • Irak'ın Kerkük vilayetinde, Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz için boru hattının inşasına başlandığı bildirildi. *Hürriyet
  • Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının ülke ekonomisine etkisinin çok az olacağını belirterek, "Rusya ile yaşanan çekişmenin sonucunda iki ülke ticaret hacminde yaklaşık 3,1 milyar dolarlık düşüş olabilir." dedi. *Anadolu Ajansı
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Türkiye'nin Rusya'ya mahkum olmadığını vurgulayarak "İnanıyoruz ki Rus piyasaları açıldığı zaman yetkililer bir kez daha düşünür ve gerekli adımları atar" dedi. *NTVPara
  • Türkiye'de doğalgaz tüketimi 4 Ocak'ta günlük 221 milyon metreküpe çıkarak, bu kışın en yüksek düzeyine ulaştı. *Anadolu Ajansı
  • Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İstanbul'da banliyö hatlarında gecikme var, 2018 başında açılır,Bursa- Bilecik Tren Hattı İhalesi ise 2016'da yapılır" dedi. *BloombergHT
  • Japonya, Türkiye'de nükleer enerjiden sonra güneş ve jeotermal enerji yatırımıyla da ilgileniyor. *Anadolu Ajansı
  • TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin bir süre önce Suriye'deki iç savaşın bitmesine yönelik aldığı karar çerçevesinde çözüme gidilmesi halinde turizmdeki sancılı sürecin kısa sürede atlatılacağını belirterek, 2016'da iç turizme yükleneceklerini bildirdi. *Anadolu Ajansı
  • AVM Ciro Endeksi, geçen yılın Kasım ayında 2014'ün aynı ayına göre yüzde 10,5 artarak 189 puana ulaştı. *NTVPara

CRFSA: Şirket'in Kiler ile birleşme işlemi 1 adet KILER payına 0,1136598769 CRFSA payı verilmesi nihayetiyle tamamlanmıştır. Genel Müdür Mehmet Nane, faaliyet gösterdikleri organize gıda perakendesinin 2016 yılında da hız kesmeden büyüyeceğini söyledi. Nane "2015 yılı için yüzde 10-12 çerçevesinde bir sektör büyümesi öngörüyoruz" dedi.

ISCTR (ANHYT/ ISGYO/ISMEN/SISE): Banka, ANHYT hissesinde 32.096 adet, ISGYO hissesinden 1 adet, ISMEN hissesinden 55.002 adet, SISE hissesinden 390 bin adet alış işlemini gerçekleştirmiştir. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali 2016 yılında kredi ve mevduat büyümesini %10-%12 aralığında beklediklerini belirtti. Marjlardaki gelişimin sınırlı kalması ve regulasyon etkisi ile komisyon gelirlerinin sınırlı büyümesi, karlılık oranlarındaki iyileşmeyi zorlaştıracağını belirten Adnan Bali, TL'deki değer kaybının gecikmeli etkilerinin aktif kalitesindeki bozulmaya sınırlı etkide olmasını beklediklerini belirtti. 2016 yılında İş Bankası'nın 10 yeni şube açmayı ve 800 civarında yeni personel alacağını açıkladı. *Dünya

HLGYO: Şirket 2015 yılında, "Referans Bakırköy" projesinde 36.9 mn TL tutarında 327 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirerek toplam satış büyüklüğünün 198.6 mn TL'ye ulaştığını; "Panaroma Plus" projesinde 25.3 mn TL'lik 58 adet bağımsız bölüm satışını tamamladığını açıklamıştır.

SNKRN: Şirket merkez ofisinin kira kontratını 5 yıl süreyle yenileyerek halka arz izahnamesinde yer verdiği şirket merkezinin taşınma riskini ortadan kaldırmıştır.

MAKTK: Şirket 50 mn TL'lik bedelli sermaye artırımının kullanım yerlerini açıklamıştır. %59'u ilişkili taraf borç ödemelerine harcanan tutarın %31'lik kısmı Gözde G.S.Y.O'nun kendi hissesine karşılık gelen payın nakit transferi kaynaklı cari hesap alacağına mahsup edileceği açıklanmıştır.

TARAF: Basın'da yer alan Şirket'in kira ödemeleri yapılmadığından binanın boşaltıldığı haberinin gerçeği yansıtmadığı, editöryal faaliyetleri söz konusu binada yürütülmediğinden faaliyetleri etkileyen bir hususun bulunmadığını açıklamıştır.

SERVE: Şirket Torku Marka ürünlerin satış ve dağıtımını yapmak amacıyla Satış, Pazarlama, Depolama, Sevkiyat ve Muhasebe hizmetlerinde çalıştırılmak üzere 33 personel alınmıştır.

ARBUL: Şirket çıkarılmış 27 mn TL sermayesini iç kaynaklardan 9.163.800 TL (%33,94 bedelsiz) artırarak 36.163.800 TL'ye çıkarma kararı almıştır.

ETILR: Şirket 2014 yılında tedarikçisi Karadeniz Gıda'nın satın alındığı işleminin gerçekleşmediğinin ve iptal kararının alınmadığını, o dönemdeki yönetimin şu anda görev almadığını açıklamıştır.

RYGYO: Şirket Sakarya-Arifiye, Kocaeli-Çayırova ve İstanbul-Sancaktepe'de yer alan 3 adet ve toplam 4.093 m2 depolama alanına sahip depoların Reysaş Lojistik ile kiracılar arasında yapılan sözleşmeye ek protokol ile kiralayan tarafı Reysaş GYO olarak değişmiştir. Şirket depolardan bir senelik süreçte yaklaşık 210.000 Euro ve 180 bin TL kira geliri elde edeceğini açıklamıştır.

ORGE: Şirket bir internet sitesinde çıkan habere ilişkin olarak İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne "Erişimin Engellenmesi ve Tekzip" talebinde bulunulmuştur.

DARDL: Şirket, alacaklı bankalar konsorsiyumuna (ABK) olan tüm borçlarının Çanakkale'deki arazi üzerinde geliştirilecek konut-ticari alan imalat-satış projesinden elde edilecek gelirlerin Şirket'e düşecek kısmı ile ödenmesi konusunda ABK'na yaptığımız teklif çerçevesinde ABK, şirketimiz ve yüklenici firma arasında sürdürülen müzakereler halen devam etmektedir.

KUTPO: Şirket, yaptığı "Yatırım Teşvik Belgesi" başvurusunun olumlu karşılandığını açıklamıştır. Porselen üretimi (Bone China) konusunda yapılacak yatırımın yararlanacağı destek unsurları; KDV istisnası, Gümrük Vergi Muafiyeti, Vergi İndirim Oranı(%70, YKO %30), Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği 6 yıl ve Faiz Desteğini kapsamaktadır.

TTRAK: Araştırma'dan gelecek traktör satış rakamları Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %35 daralarak 2,338 adet olarak gerçekleşti. Böylece 2015 yılındaki satış adedi büyümesi %3'te (46,657 adet) kalmış oldu. Yurtiçi satışlar Aralık ayında %43 daralırken ihracat %18 geriledi. Aralık ayındaki sert düşüş nedeniyle Türk Traktör'ün satışları 4Ç15'te 4Ç14'e göre %8 geriledi. Daha karlı olan yurtiçi satışların toplam içindeki payı da %67'den %66'ya geriledi. Yorum: Aralık ayı satış verilerinin 4Ç15 sonuçları için olumsuz sinyaller verdiğini düşünüyoruz.

OZKGY: Şirket bağlı ortaklıklarından Aktay Otel İşletmeleri A.Ş. tarafından kiracı sıfatı ile işletilmekte o ve lan Ela Quality Resort Hotel'in yıllık kira tutarının, kiracıdan gelen talep dolayısıyla turizm sektöründe yaşanmakta olan krizin olumsuz etkileri dikkate alınarak değerleme raporlarında tespit edilen kira tutarından düşük olmamak koşulu ile 5.5 mn USD sabit kira ile %7 ciro payı olacak şekilde revize edilerek uygulanmasına, değerleme raporundaki kira tutarından daha düşük kira tahakkuk etmesi halinde aradaki farkın ayrıca tahsil edilmesine karar verilmiştir.

DENIZ: Banka'ya Vergi Denetim Kurulu İstanbul Büyük Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından 2009 ve 2010 yıllarına ilişkin yapılan vergi inceleme raporları sonucu 2009 yılı için 3.265,50 TL vergi aslı, 4.898,25TL vergi ziyaı cezası ve 2010 yılı için 2.017.933,37 TL vergi aslı, 3.026.900,08 TL vergi ziyaı cezası talep edilmiştir. Ayrıca KKDF konusunda 2010 yılı için 1.774.406,36 TL KKDF aslı, 2.140.593,47 TL gecikme cezası talep edilmiştir. Banka cezalar konusunda yasal haklarını kullanacağını açıklamıştır.

VAKBN: Banka 91 gün vadeli 400.000.000 TL nominal değerli, 175 gün vadeli 200.000.000 TL nominal değerli ve 210 gün vadeli 100.000.000 TL nominal değerli bonoların ihraç ve halka arz edilmesi için gerekli başvuruların yapılması için Genel Müdürlüğe yetki vermiştir.

SELGD: Şirket, Aydın-Germencik'te yer alan ve kullanımda olmayan konut+ticari imarlı yatırım amacı deponun "Kentsel Dönüşüm" kapsamına alınması talebi onaylanmıştır.

GUBRF: Şirket lojistik faaliyetlerinin sağlanması için ETİS Lojistik A.Ş. firması ile 3 yıl süreli lojistik hizmetleri sözleşmesi imzalanmıştır.

EREGL: Şirket'in Bor-San Isı ve Enerjia Metal Maden ile arasındaki davaların Yargıtay temyiz aşamasında olduğu açıklanmıştır.

SAHOL: EXSA Export geri alım programı çerçevesinde 7,83-7,89 fiyat aralığından 420 bin adet alış işlemi gerçekleştirmiştir. Böylece Şirket'in payı %0,22'ye yükselmiştir.

GSRAY: Kulüp futbolcusu Kevin Grosskreutz'un transferi konusunda VfB Stuttgart kulübüyle anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, Stuttgart kulübü 2.171.443,61 Euro bonservis bedeli ödeyecektir.

GEDIZ: Şirket'in üretime geçiş süreci ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup, hammadde, yarı mamul ve mamul alım satımı yapmak amacı ile ticari faaliyetlerde ise mal temini ve sipariş alma aşamasına gelinmiştir. Ayrıca Şirket hesabından yapılan usulsüz para aktarımı işlemleri nedeni ile zarara uğradığı değerlendirilmiş ve zararın telafisi için bu işlemleri gerçekleştirmiş ilgili banka hakkında hukuki işlemlere başlandığı, bu konu ile ilgili banka aleyhine 1.388.500,00 TL tutarındaki alacağın tahsili konusunda açılan ilamsız icra takibi devam etmektedir.

BOYNR (BOYP): Şirket ortaklıktan çıkarma hakkına konu hakim ortak Boyner Perakende dışındaki diğer ortakların 849.774,16 TL nominal değerli paylarının iptal edilerek sermaye azaltımı yapılmasına, eş zamanlı olarak ortaklıktan çıkarma hakkını kullanan Boyner Perakende'ye tahsisli 4,91 TL bedel üzerinden 849.774,16 TL nominal değer tutarında sermaye artırımı yapılmasına ve Şirket sermayesinin 92.07 mn TL'ye çıkarılmasına karar vermiştir.

SAMAT: Şirket 50 mn TL kayıtlı sermaye tavanını 90 mn TL'ye yükselterek 2020'ye kadar geçerli olması amacıyla SPK'ya başvurusu uygun görülmüştür.

ULAS: Nazım Özdemir, Şirket hisselerinde 2,45-2,84 TL fiyat aralığından 95.594 adet alış ve 51.500 adet satış işlemi sonucunda payını %4,64'ten %5,04'te yükseltmiştir.

ITTFH: Şirket ortakları 22.250 adet payın borsada işlem gören tipe dönüşmesi için MKK'ya başvuruda bulunmuştur.

THYAO: THY, İstanbul'da beklenen şiddetli lodos ve yağış nedeniyle iç hat ve dış hat toplam 84 seferini iptal etti. *BloombergHT

PETKM: Şirket, Türkiye'de ağırlığı ithal edilen mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretecek yeni bir şirket kurdu. Petkim Specialities ünvanı ile faaliyete başlayan şirket, ambalaj, plastik, otomotiv, savunma, medikal, bilgi teknolojileri gibi sektörlere hitap eden yüksek katma değerli ürünlerde uzmanlaşacak. Petkim Specialities,Petkim bünyesinde 14 bin ton üretim kapasitesiyle yer alan Plastik İşleme Fabrikası'nı alıyor. Bu kapasiteye ek olarak 10 bin ton kapasiteli yeni makine ekipman yatırımı ile şirketin kapasitesi 24 bin tona çıkarılacak. Petkim Specialities, yeni tesislerini ise yılın ikinci yarısından itibaren inşa etmeye başlayacak. İlk etapta mevcut yatırımlara ek 5 milyon dolar tutarında bir yatırımla yılın son çeyreğinde şirketin teknolojik plastikler üretmesi planlanıyor. *Dünya
- ERSU, DAGHL, AKSEL ve SANFM hisseler bugünden itibaren piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemi ile işlem görecektir.

 

Yukarı