05.06.2015 Şirket Haberleri

AKENR: Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve ismi verilmeyen bir şirketin iflas erteleme için başvurmaya hazırlandığına dair bir web sitesinde yer alan haberin şirketle ilgisi olmadığı açıklanmıştır.

AKFEN: Hisse geri alım programı kapsamında 4 Haziran'da 6.38-6.50 TL fiyat aralığından 16,500 adet hisse alınmıştır.

AKSEN: Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve ismi verilmeyen bir şirketin iflas erteleme için başvurmaya hazırlandığına dair bir web sitesinde yer alan haberin şirketle ilgisi olmadığı açıklanmıştır

ASYAB: TMSF alınan karar ve yapılan devir işlemi 5411 sayılı Kanun ile bütünüyle uyumludur.*BloombergHT.

BJKAS: BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ, Vodafone Arena'nın işletme sürecinde kullanılacak makina, teçhizat ve ekipmanlar için yatırım teşvikinden faydalanacak.*Dünya.

BRKO: Bir ortak 4 Haziran'da 0.50 TL fiyat aralığından 100 bin adet hisse almıştır.

GOODY: 2015'in dördüncü çeyreğinde tamamlanması planlanan işlemleri takiben, Dunlop markalı lastikleri Türkiye ve Avrupa ülkeleri haricindeki ihracat pazarlarında satma hakkına sahip olmayacaktır. İzmit ve Adapazarı fabrikaları Avrupa pazarı için önümüzdeki 10 yıl boyunca Dunlop lastiklerini üretmeye devam edebilecektir. Dunlop markalı lastik satışları, 2014 yılı finansal tablolarına göre, satış hacminin, net satışlarının ve net karının, sırasıyla, %5,2, %4,3 ve %6,5'ini oluşturmaktadır.

ISCTR: Rekabet Kurulu'nun para cezası vermesine karşı açılan iptal davası reddedilmiş olup Danıştay'da temyiz başvurusu yapılacaktır.

KOCHL: Moody's kredi notunu?Baa3, görünümünü ise?pozitif olarak korumuştur.

KOMHL: Sakarya Hendek'te Doğal Kaynak Su dolum ve Şişeleme faaliyetinde bulunan Karsu Çamlıca 5 lt dolum hattında %10 kapasite artışı ve işgücü maliyetinde %15 tasarruf sağlayacak olan 821 bin TL bedelli yatırımı devreye almıştır.

KUYAS: Bahçelievler Belediyesi Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Binası ve Borsa Kule inşaat projesine onay vermiştir. Proje inşaatı 46.6 mn TL bedelle ihale edilmiştir. İnşaatların 2016 yılı Mart ve Eylül aylarında tamamlanması beklenmektedir. İnşaat ruhsatını müteakiben inşaata başlanacaktır.

PETKM: Ana ortağı 8 Haziran'da ve takip eden günler içinde Toptan Satışlar Pazarı'nda hisse satacağını açıklamıştır.

SAHOL: 2015 yılını 8 yeni ürünle kapatmayı planlayan otobüs üreticisi Temsa, kısa mesafe ve servis taşımacılığına yönelik Tourmalin aracı ile Opalin isimli turizm aracının tanıtımı için kolları sıvadı.*Dünya.

SARKY: Orman Genel Müdürlüğü Kastamonu Hanönü maden arama iznini reddetmesi üzerine başlayan dava sürecinde yerel mahkemenin kararı iptal etmesi üzerine idare temyiz başvurusu yapmıştır. Yine Kastamonu Hanönü'de bulunan başka bir arama izni idare tarafından reddedilmiş olup yasal süreç başlatılmıştır.

TSKB: KOBİ'ler ve orta ölçekli firmalara finansman sağlamak amacıyla 100 mn Euro kredi alınmıştır. %15.66 oranın bedelsiz sermaye artışı bugün gerçekleşecektir.

TTRAK: Ankara ve Erenler Fabrikalarında üretim faaliyetlerine tekrar başlanılmıştır. Üretim faaliyetlerinde tedarikçi temini kaynaklı olarak da sorun yoktur.

VAKBN: İslam Kalkınma Bankası (IDP) Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, katılım bankası kurulması için 300 milyon dolar finansman sağlayacak.*BloombergHT.

YGYO: Bank Alkhair ile murabaha sözleşmesi görüşmeleri sonlandırılmıştır.

YUNSA: Dört ortak 4 Haziran'da 4.60 TL fiyattan 300 bin adet hisse satmıştır.

ZOREN: Enerji sektöründe faaliyet gösteren ve ismi verilmeyen bir şirketin iflas erteleme için başvurmaya hazırlandığına dair bir web sitesinde yer alan haberin şirketle ilgisi olmadığı açıklanmıştır.

Yukarı