02.12.2015 Şirket Haberleri

AGYO: 19.08.2015 tarihinde 2015/328 E. sayılı dosya numarsıyla şirket aleyhine açılan davanın ilk duruşmasında, tedbir kararı verilmesinin hukuki koşulları bulunmadığından davacının tedbir taleplerinin reddine ve davanın esasına ilişkin işlemlere duruşmasız olarak devam edilmesine karar verilmiştir.

AKGUV: DHMİ tarafından açılan 42 Havalimanı ile Seyrüsefer Yardımcı İstasyonları ve Genel Müdürlük Hizmet Binasına 01.01.2015 - 31.12.2016 tarihleri arasında 24 ay süreyle verilecek güvenlik hizmeti için 2.1 mn TL bedelli ek anlaşma yapılarak toplam hizmet bedeli 171 mn TL olmuştur.

AKSEL: 8 mn TL çıkarılmış sermayesinin 28 mn TL'ye artırılmasında elde edilecek fonun 19.5 mn TL'si Staroil Petrolcülük'ün tamamının alınmasında kullanılacaktır.

ANACM: SISE Risk Yönetimi Başkanı 24 Kasım'da 2 TL fiyattan 50 bin adet hisse almıştır.

ANHYT: Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, BES'in büyümesinde devlet katkısının kolaylaştırıcı bir etkisi olduğunun altını çizerek, "Fakat bu etki bir müddet sonra yavaşlayacak. Burada tabanı hızla genişletecek şeyler lazım" dedi.*Dünya.

ARCLK: Grundig Elektronik'in devralınması ile Grundig'in tasfiyesiz infisahına ilişkin 29.06.2009 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararının iptali için açılan davanın 29.11.2013 tarihinde reddedilmesi ardından Yargıtay'ın onamasıyla karar kesinleşmiştir.

ASELS: Ukrayna'nın en büyük savunma sanayi şirketi Ukroboronprom, tanklarının modernizasyonu için Aselsan'la görüşmelere başladı.*Sabah.

ATPET: Bir ortak 63 bin adet hissenin borsada işlem görebilir hale gelmesi için MKK'ya başvuru yapmıştır.

AVOD: %100'e yakın ihracat yapan şirketi AVOD A.Ş. ve bağlı ortaklıklarının Rusya Fedarasyonu'na herhangi bir ihracatı bulunmamaktadır.

CEMTS: AR-GE faaliyetlerine sağlanan teşvik ve muafiyetlerden yararlanmak üzere yapmış olduğu başvuru onaylanmıştır.

DOAS: Man Finansman'nın devir suretiyle Volkswagen Doğuş Finansman ile birleşmesine yönelik süreç tamamlanmıştır.

DOCO: Attila Dogudan Privatstiftung 1 Aralık'ta 87.60 Euro'dan 750 bin adet hisse satmıştır.

EKGYO: İstanbul Başakşehir Ayazma 3. Etap ASKGP işi Bulvar İstanbul Projesinde yapılan 26 adet ticari ünitelerin açık arttırma ihalesi 29 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilmiştir. İhalede 17 adet bağımsız bölümün satışı gerçekleşmiş olup, muhammen bedel 29.2 mn TL'den 38 mn TL'ye yükselmiştir.

ENKAI: SPK, 4 milyar TL olan Kayıtlı Sermaye Tavanının 2020 yılsonuna kadar 6 milyar TL olarak revize edilmesine 26 Kasım'da onay vermiştir.

HURGZ: Hisse opsiyon yükümlülüğü nedeniyle yaşanmakta olan hukuki ihtilafın uzlaşma ile sonuçlanması neticesinde karşılık ayrılan tutar ile ödenecek tutar arasındaki olumlu farkın 9 aylık finansal tablolara yansıtılması sonucu diğer kısa vadeli karşılıklar 28.8 mn TL'den 13.6 mn TL'ye gerilemiş, toplam özkaynaklar 387.7 mn TL'den 403 mn TL'ye yükselmiş, esas faaliyetlerden diğer gelirler 60.5 mn TL'den 75.7 mn TL'ye yükselerek net zarar 13.4 mn TL'den 1.4 mn TL'ye gerilemiş bulunmaktadır.

KILER: Zorunlu pay alım fiyatı olan 3.77 TL'nin Satma hakkı fiyatı olarak uygulanmasına karar verilmiştir.

KIPA: Konya'da 25 bin m2 arsa ve üzerindeki hipermarket 52 mn TL bedelle satılmıştır. Satış karı 9.3 mn TL olarak belirtilmiştir.

KRDMA: Yolbulanlar Nakliyat 1 Aralık'ta 1.53 TL fiyattan 250 bin adet hisse almıştır.

LKMNH: Şirket 2015 yılı konsolide cirosunun yıl bazında %11.5 artarak 139.5 Milyon TL olmasını, Satışların Maliyetinin ise önceki yıla göre %2.7 düşmesini, FAVÖK'ün %27 artarak 16.5 Milyon TL, Dönem Karının %280 artarak 7.7 Milyon TL olmasını beklemektedir.

NTHOL: Polaks Ltd şirketiyle Ukrayna'nın Odessa şehrinde casino işletmeciliği yapmak üzere gayrimenkul kiralama ön anlaşması imzalanmıştır. İşletmeci %100 Net Holding ve mülk sahibi Polaks Ltd'dir.

PGSUS: Ali Sabancı, "Rus uçağının düşürülmesinin hemen ardından uçaklar boşalmadı. Böyle bir durum söz konusu değil. Ancak haftalık doluluk oranımız yüzde 87'den 80'e geriledi. Vizelerin kaldırılmasının ardından bu rakamlar da düşüş devam edebilir. Mart ayı itibariyle Soçi'ye uçuşlarımız başlayacak. Henüz bu konuyla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.*Hürriyet.

PLASP: Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi'nin 20.11.2015 tarih ve 2015 / 280 E. sayılı dosyası ile açmış olduğu İflas Erteleme davasında, 01.12.2015 tarihli ara kararı uyarınca İhtiyati tedbir kararı verilmiştir.Bu karar gereği İ.İ.K. 179/a ve 179/b maddeleri uyarınca şirketimiz aleyhine açılmış veya açılacak ihtiyati haciz dahil takiplerin tedbiren durdurulmasına, denetim Kayyımı atanmasına karar verilmiştir.

RYGYO: Adana Yüreğir'de bulunan 23 bin m2 arsa üzerindeki lojistik depoya ek yapılan 2,816 m2 depo için iskan alınmıştır.

RYSAS: Gümrüklü ve gümrüksüz depolamanın yanı sıra uluslararası ve yurtiçi proje ve demiryolu taşımacılığı hizmeti veren Reysaş, küresel ölçekte yaşanan krizlerden dolayı yurtdışı karayolu taşımalarını demiryoluna kaydırdı. Karayolu ağını forwarding firması üzerinden sürdürme kararı aldıklarını açıklayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Boztepe taşımaların demiryoluna kaymasıyla birlikte, son yıllarda demiryolu üstyapısı, vagon ve istasyon yatırımlarına ağırlık verdiklerini bildirdi. Boztepe, yaklaşık 800'e ulaşan karayolu filosuna karşın, demiryolu ağına da yatırımlar yaptıklarını bildirdi. Boztepe, "Bu yıl, özellikle depo ve demiryolu yatırımlarımıza devam ederek, yıl sonu için yüzde 20 büyüme hedefledik. Bu noktada yatırımları sürdürerek, kısa vadede 1 milyon metrekarelik kapalı depo alanı hedefimize yaklaştık" dedi.*Dünya.

SKTAS: Yönetim kurulu üyesi sahip olduğu 438 bin adet hissede satış yapacağını açıklamıştır.

SNKRN: stanbul dışındaki satış ve teknik destek faaliyetlere katkı sağlamak amacıyla Adana Seyhan'da irtibat bürosu açılmıştır.

TGSAS: 100 mn TL tutara kadar borçlanma aracı ihraç limitinin iptali için ve 40 mn TL'ye kadar 2 yıl vadeli tahvil ihracı için SPK'ya başvuru yapılmıştır.

THYAO: THY, 72 adet Airbus A321neo siparişine 20 uçak daha ilave etti.*Cihan.

TTKOM: Avea, TTNET ve Tivibu markalarını ‘Türk Telekom' markası çatısı altında toplamak için harekete geçen Türk Telekom Grubu, ilk akıllı telefon modelini kullanıcılara sundu.*Hürriyet.

VAKBN: Hürriyet'in haberine göre, TT Grup mali sıkıntıda olan 3 şirketi için iflas erteleme talebinde bulundu. Şirketin sitesindeki bilgiye göre, zor durumda olan 3 şirket dışında Vakıfbank' TT Grup'un NKD Elektrik Enerji iştirakine 9,5 milyon ABD doları kredi verdiği belirtilmiştir. TT Grup'un bankacılık sektörüne olan toplam kredi riskini bilmiyoruz. Ancak bu gelişmenin Vakıfbank hisse performansı açısından hafif olumsuz olduğunu düşünüyoruz.

Yukarı