02.09.2015 Şirket Haberleri

AKGUV: DHMİ tarafından açılan 42 Havalimanı ile Seyrüsefer Yardımcı İstasyonları ve Genel Müdürlük Hizmet Binasına 01.01.2015 - 31.12.2016 tarihleri arasında güvenlik hizmeti alım ihalesi 147.9 mn TL bedelle alınmasının ardından yapılan revizyonlarla bedel 168.8 mn TL'ye yükselmiştir.

DOHOL: Bağlı ortaklığı Doğan Enerji'nin Total Oil Turkiye hisselerinin tamamını almaya dönük görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştır.

EGLYO: İştiraki Enda Enerji Holding'in sermaye artırımına 5.07 mn adet hissesi karşılığında 5.07 TL karşılığında katılmaya karar vermiştir.

EKGYO: İstanbul Başakşehir Hoşdere Hayat Cami ve Hizmet Birimleri inşaat ihalesinin birinci oturumu yapılmıştır. İstanbul İstanbul Ümraniye 1. Etap ASKGP işinde şirket payı 244.3 mn TL'den 258.5 mn TL'ye revize edilmiştir.

ETILR: 30 Mart'ta Aydın Ildız'a 1.7204 TL fiyattan işlem görmeyen imtiyazsız B grubu 1.74 mn adet hissenin satışında 581 bin adet hissenin bedeli iade edilerek KRSAN hesabına hisseler virmanlanmıştır.

GENTS: Bir şirket ortağı 31 Ağustos'ta 1.11 TL fiyattan 56 bin adet hisse almıştır.

GLYHO: Bağlı ortaklığı Global Liman, Malta'da kruvaziyer limanı ile liman sahası içinde yer alan ofis ve perakende alanlarını işleten Valletta Cruise Port'un %30.8'ini almak üzere bağlayıcı anlaşma yapmıştır. Hisse devir bedeli varılan anlaşma gereği ilgili önşartların tamamlanması sonrası açıklanacaktır. VCP, 2002 yılında, Malta Devleti'nin açtığı uluslararası ihaleyi kazanarak Valletta Kruvaziyer Limanı ile bitişikte yer alan 48 bin m2'lik alana sahip bina ve arazilerin kullanım hakkını 65 yıllık bir imtiyaz sözleşmesiyle devralmış olup yolcu limanı işletmeciliği ve ticari alan kiralamalarının yanısıra sermayesinin %90'ına sahip olduğu Travel Shopping Ltd. vasıtasıyla gümrüklü ve gümrüksüz satış mağazası işletmeciliği de yapmaktadır.

TCELL: Turkcell CEO'su bu yıl cirolarının yüzde 6 ile 9 arasında artmasını, FAVÖK marjlarının da yüzde 31-32 arasında gerçekleşmesini beklediklerini belirtti. Ekonomide artan riskler karşısında ne gibi önlemler aldıklarına dair soruya Terzioğlu, "Şirket olarak riskleri değerlendiriyoruz, özellikle kur ve faiz riskini hedge ediyor, sınırlandırıyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına odaklanıyoruz ve o alanlara yatırım yapmaya devam edeceğiz. Zor zamanlar, kriz zamanları yatırım yapma zamanıdır" yanıtını verdi.*BloombergHT.

TKFEN: İki şirket ortağı 1 Eylül'de 3.96-3.99 TL fiyat aralığından 250 bin adet hisse almıştır.

YATAS: Hisse geri alım programı uygulanmasına ve kullanacak fonun 6.2 mn TL'yi geçmemesine karar verilmiştir.

Yukarı