YFTRADEFX RİSK Bilgilendirme Hk.

Değerli Yatırımcılarımız ;

Avrupa Merkez Bankası'nın bugün TSİ 14:45'te açıklayacağı para politikası kararı ve ardından Merkez Bankası Başkanı Draghi'nin 15:30'da yapacağı basın toplantısına ek olarak Aralık FOMC toplantısı öncesinde önem arz eden yarın 15:30'da açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verilerinin bugün ve yarın FX piyasalarında yaratabileceği olağandışı hareketliliği göz önünde bulundurarak yatırımcılarımıza aşağıdaki konuları hatırlatmak isteriz.

- Volatilitenin yüksek olduğu zamanlarda piyasada ‘gap'li hareketler oluşabilir. Yatırımcılarımızın böyle durumlar için ek teminat bulundurması, margin seviyelerini 100%'ün üzerine çıkarmaları tavsiye edilir.

- Yatırımcılarımızın hesaplarındaki Varlık/Teminat oranları %40 seviyesine ulaştığında açık pozisyonları stop-out seviyesinin altında bir seviyeden kapanabilir. Yatırımcılarımızın bu konuda dikkatli olmaları ve teminat seviyelerini tehlikeye atmayacak şekilde işlem yapmaları tavsiye edilir.

- Hedge pozisyonlar hiçbir zaman yatırımcının zararını sabitleme garantisi vermez. Bununla birlikte yüksek volatiliteden kaynaklı spread açılması durumlarında hedge pozisyonlar kapanabilir ve müşteri zararını realize edebilir. Yatırımcılarımıza böyle durumlar için ek teminat bulundurması tavsiye edilir.

- Yatırımcılarımızın market emirleri yüksek volatilitenin olduğu zamanlarda emri gönderdikleri andaki fiyattan farklı seviyeden gerçekleşebilir, stop emirlerinin de tetiklendiği anda market emre dönüşmesi sebebiyle girilen fiyattan gerçekleşmeyebilir

Yukarı