Euro Grup Toplantısı Forex Piyasası Bilgilendirme Hk.

Yunanistan'ın Euro bölgesi içerisindeki durumun belirsizliğini koruması ve hafta sonu yapılacak kritik EuroGroup toplantısının muhtemel sonuçlarını göz önünde bulundurulduğunda 28 Haziran Pazar gecesi açılışta FX piyasalarında olağan dışı volatilite ve spread açılması yaşanması riski bulunmaktadır. Bu durumu göz önünde bulundurarak yatırımcılarımıza aşağıdaki konuları hatırlatmak isteriz.

- Volatilitenin yüksek olduğu zamanlarda açılış fiyatları bir önceki günün kapanış fiyatından oldukça farklı olabilir. Yatırımcılarımızın böyle durumlar için ek teminat bulundurması tavsiye edilir.

- Yatırımcılarımızın hesaplarındaki Varlık/Teminat oranları %40 seviyesine ulaştığında açık pozisyonları stop-out seviyesinin altında bir seviyeden kapanabilir. Yatırımcılarımızın bu konuda dikkatli olmaları ve teminat seviyelerini tehlikeye atmayacak şekilde işlem yapmaları tavsiye edilir.

- Hedge pozisyonlar hiçbir zaman yatırımcının zararını sabitleme garantisi vermez. Bununla birlikte yüksek volatiliteden kaynaklı spread açılması durumlarında hedge pozisyonlar kapanabilir ve müşteri zararını realize edebilir. Yatırımcılarımıza böyle durumlar için ek teminat bulundurması tavsiye edilir.

- Yatırımcılarımızın market emirleri yüksek volatilitenin olduğu zamanlarda emri gönderdikleri andaki fiyattan farklı seviyeden gerçekleşebilir.

Yukarı