1 Kasım Türkiye Genel Seçimi & İşlem Saatlerinde Değişiklik Hk.

1 Kasım Pazar günü Türkiye'de yapılacak Genel Seçim sebebiyle YFTRADEFX sistemlerinde Türk Lirası çiftlerinin (USDTRY, EURTRY, GBPTRY) işlem saatleri aşağıdaki gibi olacaktır.

30 Ekim Cuma -Erken Kapanış: TSİ 23:00
2 Kasım Pazartesi -Normal Açılış: TSİ 01:05*
* ABD'de Kış Saati uygulamasına geçilmesi sebebiyle açılış 00:05 yerine 01:05'te olacaktır. Seçim sonuçları sebebiyle olağan dışı spread açılması olması durumunda açılış saati daha geç olabilir.


Seçim riskinin yarattığı belirsizlik sebebiyle 30 Ekim Cuma ve 2 Kasım Pazartesi günü FX piyasalarında TRY çiftlerinde olağan dışı volatilite ve spread açılması yaşanması riski bulunmaktadır. Bu durumu göz önünde bulundurarak yatırımcılarımıza aşağıdaki konuları hatırlatmak isteriz.

- Hedge pozisyonlar hiçbir zaman yatırımcının zararını sabitleme garantisi vermez. Bununla birlikte yüksek volatiliteden kaynaklı spread açılması durumlarında hedge pozisyonlar kapanabilir ve müşteri zararını realize edebilir. Yatırımcılarımıza böyle durumlar için ek teminat bulundurması tavsiye edilir.
- Yatırımcılarımızın market emirleri yüksek volatilitenin olduğu zamanlarda emri gönderikleri andaki fiyattan farklı seviyeden gerçekleşebilir.
- Volatilitenin yüksek olduğu zamanlarda açılış fiyatları bir önceki günün kapanış fiyatından oldukça farklı olabilir. Yatırımcılarımızın böyle durumlar için ek teminat bulundurması tavsiye edilir.
- Yatırımcılarımızın hesaplarındaki Varlık/Teminat oranları YFTRADEFX platformunda %40 seviyesine ulaştığında açık pozisyonları stop-out seviyesinin altında bir seviyeden kapanabilir. Yatırımcılarımızın bu konuda dikkatli olmaları ve teminat seviyelerini tehlikeye atmayacak şekilde işlem yapmaları tavsiye edilir.

Yukarı